Minna Canth -palkinto yhteiskunnan ravistelijalle

UUTISKIRJE
30.8.2018

Helsingin kirjamessuilla jaetaan 10 000 euron Minna Canth -palkinto yhteiskunnalliselle vaikuttajalle, joka on työllään tuonut Minnan arvoja näkyviin. Lue uutiskirjeestämme lisää, mitä muuta Minna-aiheista on tapahtumassa!

10 000 euron Minna Canth -palkinto yhteiskunnan ravistelijalle

Tulevana syksynä toista kertaa jaettava Minna Canth -palkinto annetaan yhteiskuntamme ravistelijalle. Ensimmäinen palkinnon saaja oli piispa emerita Irja Askola.

Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron palkinto myönnetään henkilölle, jonka työ kirjoittajana, yrittäjänä tai yhteiskunnallisena vaikuttajana innostaa rakentamaan yhä parempaa Suomea Minna Canthin rohkeassa hengessä. Minna Canth -palkinto tuo esille merkittävän ja monipuolisen henkilön, joka on vaikuttanut kanssaihmisten ajatteluun sekä avannut silmiä ja ovia tulevaisuuteen. Minna Canth -palkinnon saajalle annetaan myös Kalevala Korun lahjoittama Canth!-korusetti. Uutuuskorut tulevat myyntiin syyskuussa.

Palkintoraadissa ovat Ensi- ja turvakotien liitto, Helsinki Missio, Suomen Journalistiliitto, Minna Canthin seura, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry (SUNKLO), Suomen Kirjailijaliitto ja Suomen Yrittäjänaiset.

Palkinto luovutetaan Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 26.10. klo 14.30−15.00 Töölö-lavalla.

Milloin viimeksi teit Minnat?

Minna Canth 175 -juhlavuosi on nyt myös somessa! Jaamme inspiraatiota Facebookissa ja Twitterissä, liity joukkoon häshtägillä #MC175. Miten Minna näkyy sinun elämässäsi? Kerro ylpeydenaiheistasi ja onnistumisistasi häshtägillä #teinMinnat.

Somekanavien profiilikuvan pohjana on keramiikkataiteilija Hellevi Koistisen teos Minna Canth #Nastywoman (2016).

Nyt voit kätevästi lukea aiemmat uutiskirjeemme juhlavuoden nettisivuilta. Sivustolla on myös esillä Minna Canth -tietopakettimme.

Tasa-arvokeskustelu Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa

Eduskunnan naisverkosto ja Minna Canthin seura ry järjestävät yleisölle avoimen tilaisuuden keskiviikkona 19.9. klo 8.30–10 Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3) aiheena Minna Canth 2018 – tasa-arvo tänään.

Minna Canth 175 -juhlatoimikunnan puheenjohtaja Leena Majander-Reenpää kertoo Canthin elämäntyöstä. Paneelikeskusteluun osallistuvat mm. kansanedustajat Krista Mikkonen ja Sari Raassina, kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim ja Vuoden Lyyti -palkittu Heidi Lindén. Keskustelun moderoi kirjailija Sirpa Kähkönen.

Tilaisuuden päättää naisverkoston varapuheenjohtaja Sari Tanuksen puheenvuoro. Kansalaisinfo on avoin kaikille, eikä ilmoittautumista tarvita. Tervetuloa!
Seuraava uutiskirje ilmestyy syyskuussa 2018.

Haluaisitko jatkossa uutiskirjeemme sähköpostiisi? Liity postituslistallemme ja pysyt kartalla Minna-asioissa!
————————————————————
Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuoden tapahtumien järjestämistä ja yhteistyön kipinää on ollut nostamassa Minna Canthin seura. Yhdistyksen tarkoituksena on virittää harrastusta Minna Canthin elämäntyötä ja sen tutkimusta kohtaan.

Minna Canth 175 -juhlavuoden juhlintaa ovat rahoittaneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Otavan Kirjasäätiö, WSOY:n kirjallisuussäätiö, Kalevala Korun kulttuurisäätiö, Niilo Helanderin säätiö ja Waldemar von Frenckellin rahasto.