Tule katsomaan 26.10. Minna Canth -palkinnon luovutusta!

UUTISKIRJE
22.10.2018

Tule katsomaan 26.10. Minna Canth -palkinnon luovutusta!

Tulevana syksynä toista kertaa jaettava Minna Canth -palkinto annetaan yhteiskuntamme ravistelijalle. Ensimmäinen palkinnon saaja oli piispa emerita Irja Askola.

Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron palkinto myönnetään henkilölle, jonka työ kirjoittajana, yrittäjänä tai yhteiskunnallisena vaikuttajana innostaa rakentamaan yhä parempaa Suomea Minna Canthin rohkeassa hengessä. Minna Canth -palkinto tuo esille merkittävän ja monipuolisen henkilön, joka on vaikuttanut kanssaihmisten ajatteluun sekä avannut silmiä ja ovia tulevaisuuteen. Minna Canth -palkinnon saajalle annetaan myös Kalevala Korun lahjoittama Canth!-korusetti. Uutuuskorut tulevat myyntiin syyskuussa.

Palkintoraadissa ovat Ensi- ja turvakotien liitto, Helsinki Missio, Suomen Journalistiliitto, Minna Canthin seura, Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry (SUNKLO), Suomen Kirjailijaliitto ja Suomen Yrittäjänaiset.

Palkinto luovutetaan Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 26.10. klo 14.30−15.00 Töölö-lavalla.

Kolumnisarja Canthista alkaa 27.10.

Minna Canth -juhlavuoden lähtölaskentana Lännen Median osakaslehdissä julkaistaan loka-joulukuussa 2018 kymmenosainen kolumnisarja, joka esittelee ajankohtaisia ja poleemisia nykyajan näkökulmia Canthiin.

Osakaslehtiä on kaikkiaan yksitoista: Aamulehti, Forssan Lehti, Hämeen Sanomat, Ilkka, Kainuun Sanomat, Kaleva, Keski-Pohjanmaa, Lapin Kansa, Pohjalainen, Satakunnan Kansa ja Turun Sanomat, ja kolumneja julkaistaan sekä paperilehdissä että niiden verkkosivuilla.

Ensimmäinen kolumni julkaistaan 27.10. ja sen kirjoittajana on Kaari Utrio.

Kirjoittajina on joukko kirjailijoita, tutkijoita ja eri alojen yhteiskunnallisia vaikuttajia. He tarkastelevat paitsi omaa suhdettaan Minna Canthiin, myös sitä, miten hänen ajamansa asiat, kuten sukupuolten tasa-arvo, hyvinvointiyhteiskunta ja suvaitsevaisuus ovat Suomessa ja koko maailmassa kehittyneet.

Pastoriäiti Rovaniemen teatterin versiossa Papin perheestä

Minna Canthin suosituinta näytelmää Papin perhettä esitetään Rovaniemen teatterissa tammikuulle asti. Näytelmässä pastoriäidin usko ja vaatimukset törmäävät lapsien tulevaisuudentoiveisiin: yksi haluaisi yliopistoon opiskelemaan, toinen toimittajaksi ja kolmas näyttelijäksi.

Näytelmän sovituksen 2010-luvun maailmaan on tehnyt Sakari Hokkanen. Näytelmän on ohjannut Eljas Liinamaa.

 

————————————————————

Haluaisitko jatkossa uutiskirjeemme sähköpostiisi? Liity postituslistallemme ja pysyt kartalla Minna-asioissa!

Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuoden tapahtumien järjestämistä ja yhteistyön kipinää on ollut nostamassa Minna Canthin seura. Yhdistyksen tarkoituksena on virittää harrastusta Minna Canthin elämäntyötä ja sen tutkimusta kohtaan.

Minna Canth 175 -juhlavuoden juhlintaa ovat rahoittaneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Otavan Kirjasäätiö, WSOY:n kirjallisuussäätiö, Kalevala Korun kulttuurisäätiö, Niilo Helanderin säätiö ja Waldemar von Frenckellin rahasto.