Vietä kesää Minnan kanssa!

UUTISKIRJE
18.5.2018

 

Minna Canth on vahvasti mukana menossa 175 vuotta syntymänsä jälkeen! Kesällä Canthiin törmää tapahtumissa ja kirjojen kansien välissä, ja syksyllä Canthin teoksia näkee taas teatterien lavoilla.

Olet saanut tämän Minna Canthin juhlavuoden tapahtumista kertovan uutiskirjeen, koska olemme ajatelleet, että uutiskirjeemme sisältö voisi kiinnostaa sinua. Varmista, että saat jatkossakin näitä uutiskirjeitä vahvistamalla sähköpostisi! Uutiskirje ilmestyy n. 5 kertaa vuodessa.

Canth valloittaa kesätapahtumat

Vanhan Kirjallisuuden Päivät vietetään Minna Canthin hengessä, sillä tapahtuman teemaksi on valittu Naisen paikka. Käy kuuntelemassa paneelikeskustelu ”Naisen paikka kirjallisuushistoriassa: Minna Canthista Saara Turuseen” pe 29.6. klo 14–15!

Ramppi-teatteri Kangasalla esittää kesäteatterissaan Minna Canthin näytelmää Työmiehen vaimo. Esityksen ohjaa ja sovittaa Tapani Kalliomäki Lahden Kaupunginteatterista. Kannattaa varata liput ajoissa, sillä aikuisten ennakkolipuista saa 15 % alennuksen!

Minna Canth on ujuttautunut myös Haapavesi Folk -musiikkifestivaaleille! 30.6. lauantaina on Juha Hurmeen ja Tomi Alatalon Kotimaisen kirjallisuuden mestarikurssi: Minna Canth.

Siivouskin sujuu paremmin Minnan voimalla!

Porvoolainen yritys Kierti on lanseerannut Minna Canthin sitaateilla varustetun käsipyyhkeen ja tiskirätin. Kierti valmistaa eettisiä ja kestäviä siivoustuotteita.
Lisätietoja: milja [at] kierti.fi

Romaani nuoresta Minnasta julki syyskuussa

Gummerus julkaisee syyskuussa Minna Rytisalon kirjoittaman Rouva C. -romaanin. Teos kuvaa Nuoren Minna Canthin elämää, hänen avioliittoaan ja kasvuaan naisten oikeuksien puolustajaksi.
Lisätietoja: Gummeruksen ennakkotiedote

Tutustu myös muihin 2018–2019 julkaistaviin teoksiin ja Minna Canth -aiheisiin tapahtumiin!

Canthin suosituin näytelmä jälleen nähtävissä

Teatteri Avoimien Ovien 20-vuotisjuhlanäytelmäksi on valittu Canthin kirjoittama Papin perhe. Näytelmä saa ensi-iltansa syyskuussa.

“Papin perhe jatkaa Teatteri Avoimien Ovien uudistettujen klassikkotulkintojen sarjaa. Se on kunnianosoitus Minna Canthille, jonka jalanjäljissä teatterimme on kulkenut vuosien ajan”, kertoo näytelmän ohjaaja Heini Tola.

Lisätietoja: Heini Tola heini.tola@avoimetovet.fi, liput@avoimetovet.fi

*****

Seuraava uutiskirje ilmestyy elokuussa 2018.

Varmistitko jo, että saat jatkossakin uutiskirjeemme? Vahvista sähköpostisi ja pysyt kartalla Minna-asioissa!

Etkö halua saada enää uutiskirjettämme? Poista sähköpostisi rekisteristämme.

*****

Minna Canthin 175-vuotisjuhlavuoden tapahtumien järjestämistä ja yhteistyön kipinää on ollut nostamassa Minna Canthin seura. Yhdistyksen tarkoituksena on virittää harrastusta Minna Canthin elämäntyötä ja sen tutkimusta kohtaan. Tutustu myös Minna Canth -tietopakettiimme!

Minna Canth 175 -juhlavuoden juhlintaa ovat rahoittaneet Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Otavan Kirjasäätiö, WSOY:n kirjallisuussäätiö sekä Kalevala Korun kulttuurisäätiö